'Chord Buttons' default settings

General discussion about Music Studio.

'Chord Buttons' default settings

Postby eggy » Fri Aug 19, 2016 5:04 pm

Hi, in regards to the 'Chord' buttons under the 'LiveTools' feature:
Are these chords (1 thru 9) predefined for any particular key or progression?
I'm aware that they can be modified but it'd be nice to know what (if any) the default setting is.

Thanks.
eggy
 
Posts: 7
Joined: Fri Jul 15, 2016 3:51 pm

Re: 'Chord Buttons' default settings

Postby Alex » Fri Aug 19, 2016 9:50 pm

I set the factory chord button configuration so that the chord buttons sound good when you press them in sequential order ;)

Btw, here's a little secret: They play the chords from Pachelbel's "Canon in D", if you press them in the order 6, 7, 8, 9, 10, 11, 10, 12 (although in a different key, not in D).
https://www.youtube.com/watch?v=rNsgHMklBW0
Image Image
Alex
 
Posts: 2087
Joined: Wed Jun 23, 2010 4:55 pm
Location: Austria

Re: 'Chord Buttons' default settings

Postby eggy » Fri Aug 19, 2016 10:11 pm

Cool, very nice, thanks.
If i modify the 'Set' buttons, are the changes applied globally or just for that song?
eggy
 
Posts: 7
Joined: Fri Jul 15, 2016 3:51 pm

Re: 'Chord Buttons' default settings

Postby Alex » Sat Aug 20, 2016 9:27 am

The chord buttons are saved with the project, and reset if you create a new project.
Image Image
Alex
 
Posts: 2087
Joined: Wed Jun 23, 2010 4:55 pm
Location: Austria


Return to General discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron