Velocity Layering or Round robins in Samples

Official update plan and feature suggestions

Velocity Layering or Round robins in Samples

Postby Electronic Music » Thu Dec 18, 2014 3:16 am

Hello Alex, I was curious if sampled instruments could be capable of round robins, or multiple wav files for different velocities. I noticed that velocity layers was a request in a thread back in 2011. However, you mentioned that it would take up too much file space. Is it possible now in 2014 that round robins or velocity layers in custom instruments could be implemented?
Electronic Music
 
Posts: 6
Joined: Sat May 17, 2014 4:21 pm

Re: Velocity Layering or Round robins in Samples

Postby Alex » Thu Dec 18, 2014 9:56 am

It would be possible now that the new devices have enough (and fast) RAM. Unfortunately we don't have velocity (nor round robin) samples of the existing instruments, but we could enable it for user instruments and implement it for new ones. I put "Velocity samples" on the list:
viewtopic.php?f=12&t=2409&p=6346#p6346
Image Image
Alex
 
Posts: 2071
Joined: Wed Jun 23, 2010 4:55 pm
Location: Austria

Re: Velocity Layering or Round robins in Samples

Postby momoney1 » Wed Oct 11, 2017 11:08 pm

Hi will this mean that round robins will not be added?
I think they are one of the most important capability of a custom instrument as to avoid the machine gun sounds especially on percussion samples…

Please let me know :)
momoney1
 
Posts: 1
Joined: Wed Oct 11, 2017 10:57 pm

Re: Velocity Layering or Round robins in Samples

Postby Alex » Thu Oct 12, 2017 12:31 pm

Well, this is quite an old thread you've resurrected ;)
Today's devices, especially iPad Pro, have enough RAM and CPU power to handle round-robin samples, so I've changed the entry to "Velocity and round robin samples": viewtopic.php?f=12&t=2409&p=6346#p6346
Image Image
Alex
 
Posts: 2071
Joined: Wed Jun 23, 2010 4:55 pm
Location: Austria


Return to Feature requests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests